پاورپوینت بررسی استانداردها و برنامه فیزیکی طراحی رستوران
ظاهر رستوران, به شیوه های گوناگونی بر مشتری تاثیر می گذارد. مسلماً مکان
دارای نقش تعیین کننده در سبک معماری رستوران است. بدین معنا که طراحی
رستوران کنار دریا با رستوران داخل شهریا بین جاده ای یکسان نیست مشتری طبق
مکان رستوران, انتظار طراحی خاصی را نیزدارد ظاهر رستوران, به شیوه های
گوناگونی برمشتری تاثیر می گذارد.در نتیجه مشتری برطبق مکان رستوران,
انتظار طراحی خاصی را نیز دارد ظاهر رستوران, به شیوه های گوناگونی بر
مشتری تاثیر می گذارد.
فهرست مطالب
تعریف
تابلو سردر رستوران
مشتریمداری
نمای کلی رستوران
موقعیت مناسب
طراحی موفق
ورودی
انواع رستوران
گریلروم (Grill Room)
فودکورت (Food Court)
تریا (Teria)
بوفه (Buffet)
فضاهای داخلی
سالن اصلی
آشپزخانه
قسمتهای داخل آشپزخانه
سرویس بهداشتی
فضای اداری
بهداشت
تاسیسات
لوازم
و بسیاری موارد دیگر
بخشی از مطلب
رستوران به عنوان یک مکان عمومی، وظیفه خود را به صورت خدماتی و از طریق
ارائه غذا انجام میدهد. منتهی مهمترین عامل در طبقهبندی رستورانها،
غذاهای ارائه شده در آن است به بر اساس فرهنگ هر جامعهای با دیگری تفاوت
دارد. همین امر نیز سبب به وجود آمدن هویتی منحصر به فرد برای هرکدام
میشود لکن همه چیز در نوع و کیفیت خدمات ارائه شده توسط آنها خلاصه
نمیشود؛ چراکه یک رستوران خوب، علاوه بر کیفیت خدمات، نیازمند معماری و
چیدمان داخلی مناسبی نیز هست که جز با صرف وقت و انرژی در طراحی یکایک
جرئیات آن میسر نمیشود.
رستورانها علیرغم ماهیت خاص خود، گاهی به عنوان یک فضای الحاقی نیز در نظر
گرفته میشوند و وجود آنها در مکانهایی چون فرودگاه، موزه و هتل گواهی بر
این مدعاست. از اینرو نیز طراحی منحصر به فرد آنها اهمیت بسیاری دارد و
لازم است که با در نظر گرفتن تمامی جوانب صورت گیرد. کاری که جز با
برخورداری از برنامه فیزیکی رستوران میسر نیست و زمانی پررنگتر میشود که
آن رستوران، به عنوان بخشی از یک مجموعه واحد باشد. بنابرین لازم است که در
تدوین برنامه فیزیکی رستوران دقت بسیاری شود.
معماری رستوران:
یک رستوران نیازمند طراحی ویژهای است تا بتواند علاه بر تامین کردن آرامش
مشتریان، فضایی دلنشین را برای آنها به ارمغان بیاورد. اما این امر تنها در
چیدمان داخلی این مکان و کیفیت خدمات آن خلاصه نمیشود و حتی جزئیاتی چون
سر در آن را نیز در برمیگیرد؛ چراکه به عنوان مثال طراحی سر در و تابلوی
یک رستوران باید به گونهای باشد که در عین جلب توجه کردن و تحریک حس
کنجکاوی افراد، آنها را به سوی خود جذب نماید. حال جالب آنکه چنین امری
پیرو برنامه فیزیکی رستوران است و جز با صرف انرژی کافی برای آن میسر
نمیشود.
برنامه فیزیکی رستوران:
رستوران من جمله مکانهایی است که علیرغم دارا بودن فضاهای عمومی و خصوصی،
قابل تقسیم بر اساس آنها نیست؛ چراکه فضاهایی همچون آشپزخانه و تاسیسات،
برخلاف پنهان بودن از دید مشتریان، چندان هم خصوصی تلقی نمیشوند. هرچند که
فضاهایی نظیر سالن اصلی و بخش صندوق و پرداخت، همچنان از ماهیتی عمومی
برخوردارند. با اینحال لازم است که با تفکیک درست و به جای این فضاها،
چهارچوب رایج را رعایت کرد.
طراحی فضایی چون رستوران که با عملکرد آن ارتبط مستقیمی دارد، نیازمند
ملاحظات بسیاری است که جز با تدوین برنامه فیزیکی رستوران ممکن نمیشود.
همچنین در دست داشتن یک برنامه فیزیکی جامع، از بروز هر گونه خطایی احتمالی
در روند اجرای کار جلوگیری میکند و اشتباهات را به حداقل میرساند.
بنابرین لازم است که طراحی رستوران، با برنامه فیزیکی دقیقی همراه باشد که
روند پیشرفت کار از ابتدا تا انتها را به خوبی در برگیرد.
و...