معماری www nbpars.ir

سلام این وبلاگ زیر مجموعه نقش برتر است آدرس سایت اصلی nbpars.ir
برای خرید هر محصول روی لینک آن کلیک و پس از پرداخت بلافاصله دانلود کنید

  • ۰
  • ۰
پروژه اسکچاپ طراحی کعبه زرتشت

تاریخ ایجاد 19/11/1397 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: فایل skp   قیمت: 3500 تومان   حجم فایل: 1095 kb  تعدادمشاهده  1


پروژه اسکچاپ طراحی کعبه زرتشت

 

کعبهٔ زرتشت نام بنای سنگی چهارگوش و پله‌داری در محوطهٔ نقش رستم در کنار روستای زنگی‌آباد شهرستان مرودشت فارس در ایران است. محوطهٔ نقش رستم علاوه بر بنای مذکور، یادمان‌هایی از عیلامیان، هخامنشیان و ساسانیان را نیز در خود جای داده‌است.
درباره این بنا که متعلق به دوره هخامنشینان است نظریات مختتلفی وجود دارد بعضی آن را مکانی برای قرار دادن تابوت می دانند و بعضی جایگاهی برای نگهداری از آتش مقدس . کعبه زرتشت در سطحی پائین تر از زمین قرار دارد و شامل راه پله ای است که به اتاقی به اندازه 5/2 در 5/2 متر منتهی می شود بر قسمت پائینی دیوارها ی این بنا کتیبه ای با سه زبان پهلوی ساسانی  پهلوی یارتی و یونانی مربوط به دوران شاپور اول ساسانی وجود  دارد . اصلی ترین موضوع کتیبه پیروزی شاپور اول در جنگ با والرین امپراتور روم است .

نقش اول ، تصویر تاجگذاری نرسی است که حلقه شهریاری را از مظهر آناهیتا می گیرد .

نقش دوم در پائین آرامگاه داریوش قرار دارد و بهرام دوم را در جنگ با دشمنش نشان می دهد .

نقش سوم صحنه پیروزی شاپور اول بر والرین امپراتور روم را نشان می دهد که شبیه  آن در تنگ چوگان نیز وجود دارد این نقش از بزرگترین حجاریهای نقش رستم است .

نقش چهارم بیانگر پیروزی هرمز دوم ساسانی بر دشمن است در بالای این نقش صحنه حجاری شده وجود دارد که تقریباً از بین رفته است و آن را به شاپور دوم نسبت می دهند .

 نقش پنجم ، پیروزی بهرام دوم بر دشمن که شباهت زیادی به نقش قبلی متعلق به بهرام دارد.

 نقش ششم که این نقش متعلق به دوره عیلامیان است و دارای فوق العاده ای است این نقش از نقوش مذهبی عیلامیان است و بعدها در زمان ساسانیان بر روی ان تصویری از بهرام دوم حجاری کرده اند ولی در سمت راست آن هنوز بقایای نقش برجسته نمایان است .
نقش هفتم این نقش متعلق به اردشیر بابکان است و گرفتن حلقه قدرت را از مظهر اهورا مزدا نشان می داد ./ش



  • ۹۷/۱۱/۲۱
  • safaii safaii

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی