پلان معماری اجرایی اتوکد رستوران بهمراه مبلمان
کافه ـ تریا: در کافه ـ تریا، بستنی، چای، قهوه و سایر نوشیدنیها کیک و
شیرینی و غذاهای ساده همانند همبرگر و ساندویچ سرو میشود، برخی از کافه
تریاها میتوانند 24 ساعته نیز باز باشند. ضمناً قیمت مواد عرضه شده در
کافه تریا از رستورانها ارزانتر است.
سلف سرویس: در سلف سرویس کلیه غذاهای موجود در معرض دید مشتریان به نمایش
گذاشته میشود، به نحوی که خود میهمان از هر نوع غذایی که بخواهد انتخاب
مینماید. در سلف سرویس، پرسنل کمتری موردنیاز است، زیرا میهمانان خود
لوازم و غذای مورد احتیاج خود را برمیدارند.
بوفه: بوفه یا بوفه آزاد در هتلها برای صرف صبحانه و نهار میهمانان و
مسافران مورد استفاده قرار میگیرد، که معمولاً مراجعهکننده صورتحساب
مخصوصی را که به همین منظور نوشته میشود امضاء میکند، در سایر واحدهای
پذیرایی، محاسبههای غذا با توجه به تعداد نفرات است میزبونه نهار دارای
انواع غذاهای سرد و گرم، سالاد و دسر و نوشابه خواهد بود، البته روش دیگری
نیز در بوفه به کار برده میشود بدین معنی که پیش غذا و یا مکثل غذا میز
بخصوص وجود داشت ولی غذای اصلی را باید از روی فهرست غذا (منو) سفارش داد.
در این جا برای پیش غذا و مکثل غذا و دسرها حتی اگر مورد استفاده مشتری هم
قرار نگیرد، مبلغی به حساب وی منظور میشود. در این نوع بوفهها پیش غذا و
یا مکثل غذا و دسرها را مشتری خود باید بردارد ولی غذاهای اصلی بوسیله
پیشخدمت سرو میشود.
قهوهخانه:
قهوهخانه همان چایخانههای سنتی هستند که با وسایل و تجهیزاتی ساده از
گذشتههای دور فعالیت میکردند و هر مکان پاتوق یا محل مجتمع قشری خاص از
اصناف بودند هماکنون نیز چایخانه در گوشه کنار شهرها و یا در بین راهها
خصوصاً در مناطق پرتردد و کم رفاه بیشتر فعالیت دارند در این نوع مکانها
انواع چای (با طعمهای مختلف) قیلان، نیمرو در برخی موارد آبگوشت (دیزی) که
با زغال طبخ میشود در صبح، ظهر و گاهی شام به مشتریان ارائه میشود. در
قدیم برای سرگرم کردن حاضرین در قهوهخانهها از نقلها، استفاده میشد، که
امروزه کماکان در معدودی از قهوهخانهها از این روش استفاده میشود، گرچه
در برخی از موارد، تلوزیون جایگزین آن شده است. فضای قهوهخانهها کاملاً
مردانه است و مراجعهکننده بدون محدودیتی میتواند ساعتهای متمادی را در
آن مکان سپری کند، در برخی از قهوهخانهها نیز افراد به تبادلات تجاری
میپردازند.