معماری www nbpars.ir

سلام این وبلاگ زیر مجموعه نقش برتر است آدرس سایت اصلی nbpars.ir
برای خرید هر محصول روی لینک آن کلیک و پس از پرداخت بلافاصله دانلود کنید

  • ۰
  • ۰
دانلود,بررسی پاورپوینت عایق کاری در ساختمان,pptx

تاریخ ایجاد 10/03/1398 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 75   قیمت: 4800 تومان     تعدادمشاهده  1


دانلود,بررسی پاورپوینت عایق کاری در ساختمان,pptx
 
  مطلب مفید  
 
 
عایقکاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد. به کمک عایق کاری میتوان یک خانه را در زمستان 5 درجه گرمتر و در تابستان 10 درجه خنکتر نگه داشت. به این ترتیب علاوه بر کم شدن مصرف انرژی، از آلودگی محیط زیست نیز کاسته میشود و منابع انرژی برای استفاده آیندگان حفظ میگردد. فاکتور مهم در انتخاب عایقها، میزان مقاومت حرارتی آنها است. هر قدر این مقاومت بالاتر باشد، عایق حرارت را کمتر از خود عبور می دهد و صرفه جویی ای که به همراه دارد افزایش می یابد، پس به جای ضخامت عایق ها، باید مقاومت حرارتی آنها با هم مقایسه شود. عایق های گوناگون با مقاومت های حرارتی برابر، از نظر میزان صرفه جویی در انرژی همانند هستند و تنها اختلاف آنها در قیمت و محل کاربرد است.
 
 
  بخشی از مطلب  
 
 
 
عایق کاری
مقصود از عایق کاری در کارهای ساختمانی، به طور عام، جلوگیری کردن از نفوذ عامل یا عواملی از خارج به داخل و یا داخل به خارج از ساختمان می‌باشد.
 انواع عایق ساختمانی :
رطوبتی         حرارتی        صوتی
عایق رطوبتی :
 رطوبت از سه راه جذب دیوارها میشود :
از طریق زمین وپی: برای مقابله با آن از عایق رطوبتی در تراز روی کرسی چینی استفاده می‌شود. علت آنکه لایه‌های عایق را به جای قرار دادن در حد فاصل کرسی چینی و پی، در حد فاصل کرسی چینی و دیوار قرار می‌دهند آن است که در صورتیکه لایه ی عایق،پایین تراز فرش کف قرار گیرد قاعدتاً طرفین دیوار با زمین طبیعی که غالباً دارای رطوبت است تماس داشته و از این طریق رطوبت بر دیوار نفوذ خواهد کرد.
 
در ایران برای جلوگیری از نفوذ رطوبت با استفاده از قیر و گونی مناسب صورت گرفته، در پاره موارد از مشمع قیر اندود و یا مقوای قیر اندود یا لایه‌های عایق پیش ساخته ای که جنس اصلی عایق آنها مواد قیری است و یا انواع دیگر مواد عایق کننده که به صورت خمیری یا امولسیون در صنعت ساخته می‌شود، استفاده می‌کنند.
 
نکات اساسی در موقع اجرای عایقکاری:
۱- مالیدن قیر مذاب پس از خشک شدن ملات ماسه سیمان صورت گیرد.
۲-از به کار بردن ملات‌ها و مواد آهکی در مجاورت لایه‌های عایق اجتناب نموده، زیرا آهک موجود در آن باعث خرابی لایه‌های عایق می‌شود.
۳-بایددو سمت کرسی چینی را در حدود cm15با ملات ماسه سیمان اندود کرده و لایه‌های عایق را تا حد اندود، در دو طرف کرسی چینی پایین آورد. علت این کار دو چیز است:
الف: برای اطمینان بیشتر از جلوگیری نفوذ احتمالی رطوبت از طرفین کرسی چینی به دیوار.
ب: برای مواقعی که بخواهیم لایه ای به لایه ی قبلی اتصال یابد.
۴- از به کار بردن ملات‌های زبری که دارای ماسه‌های درشت و نوک تیز هستند خود داری شود زیرا ممکن است:
الف: باعث سوراخ شدن لایه‌های عایق شوند.
 
ب: امکان ایجاد اندودی با سطح صاف را دشوار می‌سازد.
ج: امکان کشیدن لایه ی نازک قیر، روی اندود نیست. بنابراین برای پرکردن ناهمواری‌ها از اندود قیر بیشتری استفاده می‌شود.
۵- اتصال لایه‌های عایق با دقت کافی صورت گیرد. دو لایه عایق در محل اتصال باید به اندازه cm 20-10 روی هم قرار گیرند.
از طریق بدنه دیوار: برای مقابله با آن ازسنگ ازاره (که مانع فرسودگی دیوار و عایق عمودی می‌شود) یا عایق رطوبتی روی بدنه دیوار استفاده می‌شود یا قسمت پایین دیوار را سنگ چینی می‌کنندو به ندرت اتفاق می‌افتد که تمام یا قسمتی از یک یا چند سمت دیوار مستقماً با زمین طبیعی و یا زمین‌های خاکریزی شده در تماس باشد. نظیر دیوارهای جانبی زیر زمین که برای جلوگیری از نفوذ رطویت و یا در مواقعی که آبهای سطحی وجود دارد برای جلوگیری از نفوذ آب به دیوار، آنها را به طریقی عایق کرده و راه ورود آب و یا رطوبت را به سطوح داخلی دیوار مسدود می‌نمایند.   
 
زهکشی اطراف ساختمان معمولاًبه دو صورت است:
الف: زهکشی با کانال: در این روش کانال‌هایی به عرض cm 40 و عمق cm 50 در سطحی پایین تر از سطح کف اولین طبقه ساختمان (کف زیر زمین) در اطراف ساختمان ساخته و روی آن را با در پوش‌های بتنی که بین آنها فاصله ای در حدود cm 10 وجود داشته باشد می‌پوشانند و سپس روی در پوش را با سنگ و شن به ترتیب از لاشه تا قلوه سنگ درشت و به تدریج که به سطح زمین نزدیکتر می‌شوند سنگها و شن‌های ریزتر به کار می‌برند. بنابراین آبهای سطحی موجود در زمین قبل از رسیدن به دیوارهای اطراف ساختمان از لابه لای سنگ عبور میکند و وارد کانال ها می‌شوند و شیب آن از کانال به سمت چاه یک درصد می‌باشد.
ب: زهکشی با لوله‌های سیمانی یا سفالی: در این روش زهکشی به کمک لوله‌های سفالی (تمپوشه ) روش کار تقریباً نظیر حالت قبل است به این ترتیب که لوله‌های سفالی یا سیمانی را در تراز معین طوری قرار می‌دهند که به هم متصل نشوند تا امکان عبور آب از فواصل لوله‌ها وجود داشته باشد و سطح لوله‌ها را با سنگ‌های درشت می‌پوشانند.
 
عایق کاری عمودی:
عایق کاری دیوار در شرایط معمولی که زمین آبدار نبوده و یا مقدارآن کم باشد و خطر نفوذ آب و رطوبت از دیوار وجود نداشته باشد به جای ساختن دو دیوار مجزا از هم، دیوار زیر زمین را عایق کاری می‌کنند. عایقکاری بدنه عمودی دیوار نظیر عایق کاری افقی است. بعلاوه باید موارد زیر را نیز برای عایقکاری سطوح قائم در نظر گرفت:
۱-ا ز یک دیوار cm 11 به عنوان دیوار محافظ عایق استفاده کرد.
۲- عایق کاری عمودی  کاملاً به عایق کاری افقی روی کرسی متصل باشد.
۳- در صورتیکه ارتفاع عایق کاری عمودی زیاد باشد باید عایق کاری در چند مرحله از پایین به بالا صورت گیرد.
۴- در صورتیکه عایق کاری عمودی با ارتفاع بیش از cm 10 اجرا ‌شود برای ایجاد چسبندگی قیر با اندود ماسه سیمان از یک ورق توری گالوانیزه استفاده می‌شود. (توری گالوانیزه در محلی بالاتر از قیر و گونی به دیوار متصل می‌شود)
 
ورق فلز بولیتن: این ورقه‌ها در مجاورت هوا فاسد می‌شوند بنابراین در کارخانه آنها را با دوده اندود می‌کنند. از این ورق‌ها جهت عایق کاری در دیوارهای آسیب دیده از رطوبت استفاده می‌شود. (دیوار را با اره‌های مخصوص به صورت افقی برش زده و ورقه‌ها را داخل آن جا می‌زنند.)
عایق کاری کف‌ها:
کف طبقات ساختمان را در دو مورد باید در مقابل نفوذ آب و رطوبت عایق کرد، یکی مواقعی که احتمال نفوذ آب و رطوبت از زمین به کف وجود داشته باشد. این حالت فقط برای کف‌های طبقه همکف و یا زیرزمین که در تماس مستقیم با زمین هستند پیش می‌آید. دیگر مواقعی که احتمال نفوذ رطوبت از کف طبقات بالاتر از همکف به سقف طبقه پایین تر نظیر کف آشپزخانه وسرویس‌ها وجود داشته باشد.
 
ب: عایق کاری کف‌های طبقات فوقانی:
مواقعی که خطر نفوذ آب یا رطوبت از کفی نظیر آشپزخانه یا سرویس‌ها وجود داشته باشد عایق کردن آن الزامی است. عایق کاری کف طبقات فوقانی نسبتاً ساده و به این ترتیب است که روی کف را با ملات ماسه سیمان اندود کرده و پس از خشک شدن اندود روی آن را عایق می‌کنند. چون معمولاً بدنه دیوار سرویس را کاشی می‌کنند و فرش کف سرویس‌ها را پس از انجام کاشی کاری فرش می‌نمایند برای جلوگیری از خراب شدن لایه‌های عایق در کف بهتر است قبلاً لایه‌های عایق کنار دیوارها را انجام داده و پس از خاتمه کاشی کاری بدنه دیوار‌ها، بقیه عایق کاری را انجام داد. برای اینکه اتصال کامل دو لایه عایق به خوبی و آسانی مقدور باشد باید لایه‌های عایق در کنار دیوارها حداقل cm 25 از کف و دیوار را بپوشاند.
در صورتیکه امکان حفظ لایه های عایق درحین کاشی کاری وجود داشته باشد انجام عایق کاری مناسب تر است.
 
عایق کاری بام :
 انواع بام : ۱-مسطح ۲-شیب دار
۱-بام مسطح
الف) عایق کاری با لایه‌های عایق
۱ـ شیب بندی بام  ۲ـ  عایق کاری بام ۳ـ  محافظت از عایق بام
 شیب بندی بام: برای شیب بندی مراحل زیر به ترتیب اجرا می‌شوند:
ساخت ماهیچه بتنی به ضخامت cm 5 و عرضcm15 مطابق شکل برای دور تا دور آبرو.
 
اجرای اندود در روی بتن سبک با ملات ماسه سیمان (۶: ۱) به ضخامت حداقل cm 2 جهت پرکردن ناهمواری‌های روی بتن سبک و ایجاد بستر مناسب برای عایق کاری.
عایق کاری بام: پس از خشک شدن اندود ماسه سیمان و تمیز کردن سطح ابتدا یک لایه قیر مذاب که متناسب با آب و هوای محل می‌باشد را روی اندود ماسه سیمان کشیده و اولین لایه گونی را نصب می‌کنند و آنگاه روی گونی لایه دیگر قیر ریخته (اگر لازم باشد) و با ماله مخصوص لاستیکی پخش می‌نمایند. به علت مجاورت لایه آخر با عوامل جوی و بخصوص حرارت شدید آفتاب،آخرین لایه قیر را از نوع قیرهای سفت که درجه ذوبشان نسبتاً بالاست انتخاب می‌کنند.نکته قابل توجه اینجاست که لایه‌های عایق در محل اتصال باید حداقل cm 15 روی یکدیگر را بپوشانند و اگر دو یا چند لایه گونی مصرف می‌شود لایه‌ها را باید یک در میان عمود برهم قرار دهند و سعی کرد لایه‌های عایق را از پایین (محل ناو دان‌ها) به سمت بالا نصب کرد تا احتمال نفوذ آب حاصل از بارندگی در محل اتصال لایه‌ها وجود نداشته باشد.
قشرهای عایق کاری در پای دیوارها، دودکش‌ها و سایر سطح عمودی باید حداقلcm 15 بالاتر از سطح تمام شده بام باشد و آنرا با توری سیمی گالوانیزه و اندود سیمانی به ضخامت حداقلcm 3 پوشیده شود.
 
ب) عایق کاری با کاهگل:
کاهگل از مخلوط کردن کاه با خاک رس و افزودن مقدار لازم آب و ورز دادن کافی آن تهیه می‌شود که در گذشته عایق بسیار مناسبی برای مناطق خشک و کم باران کشور بوده و دارای مزایایی است که در سایر انواع عایق کمتر دیده می‌شود.
مثلاً کاهگل علاوه بر خاصیت عایق بودن در مقابل نفوذ آب می‌تواند عایق حرارتی مناسبی نیز باشد.
قابل ذکر است که خاصیت عایق بودن کاهگل به خاطر خاک رس آن است و کاه تنها نقش استقامت دادن به آن و جلوگیری از ترک خوردن یا خرد شدن کاهگل به عهده دارد.
سقف شیبدار: در مناطقی که آب و هوا مرطوب بوده و میزان بارندگی زیاد است ایزولاسیون سقف‌های مسطح دوام نمی آورد بنابراین برای تخلیه سریع آب،از سقف شیبدار استفاده می‌کنند و بوسیله آبرو‌های یطرفه و یا دو طرفه،آب موجود روی سقف را تخلیه می‌کنند.
 
سرویس‌های بهداشتی:
خصوصیات پوشش دیوار در سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه :
۱- محکم و غیر قابل نفوذ و مقاوم در برابر رطوبت.
۲- سطحی صاف باشد تا به راحتی تمیز و آلودگی در خلل و فرج آنها جمع نشود.
۳- در برابر شوینده‌های قوی مقاوم باشد.
۴- آب و رطوبت را به خود جذب نکند و مکان مناسبی برای رشد قارچ و باکتری نباشد.
کف و بدنه کلیه ی سرویس‌ها (حمام، توالت، روشویی، آشپزخانه) باید حداقل با یک گونی و دو لایه قیر در مقابل رطوبت ایزوله گردد. برای آنکه دوغاب پشت کاشی کاری به بدنه سرویس‌ها بچسبد باید بر روی قیر گونی یک لایه تور سیمی با میخ متصل نماییم آنگاه لایه را اجرا نماییم. در غیر این صورت به علت آنکه قیر گونی آب ملات را نمی‌مکد کاشی کاری و ملات آن، به صورت جدا از دیوار قرار گرفته و به آن نمی چسبد.
 
عایقکاری حرارتی بازشوها:
بازشوهایی که بخشی از پوسته خارجی ساختمان را تشکیل میدهند.که به دو دسته عمده تقسیم میشوند :
۱- باز شو های شفاف
۲- بازشوهای غیر شفاف
بازشوهای نامبرده به یکی از صورتهای زیر عایقکاری حرارتی خواهند شد :
۱- به طور معمول؛ عایقکاری حرارتی به صورت لایه ای میانی در لایه های تشکیل دهنده بازشو .
۲- در مورد بازشوهای شفاف؛ این لایه میانی از هوای خشک یا گازهای خنثی تشکیل می شود.
۳- بازشوی ساخته شده از مصالحی با ضریب هدایت حرارتی کم( مانند در با رویه چوب و لایه داخلی از پلی اورتان)
 
روشهای متداول برای عایقکاری حرارتی بام تخت:
به دلیل وجود عایقکاری رطوبتی در رویه خارجی بام تخت خطر میعان در عایق کاری حرارتی این نوع بامها بسیار جدی است لذا پیش بینی های لازم باید انجام شود تا از ورود بخار آب در لایه عایق حرارتی جلوگیری شود .
۱- عایق کاری حرارتی بام تخت از داخل :
بام تخت با عایق حرارتی داخلی کار گذاشته شده در کف قالب :
در این نوع عایق کاری حرارتی توصیه می شود با استفاده از قطعات فلزی یا پلاستیکی اتصال لایه عایق حرارتی به قسمت بتنی  تأمین گردد . پشم معدنی و پلی استایرن از جمله عایقهایی هستند که در این روش استفاده می شوند در  صورت استفاده از پشم معدنی یا دیگر عایقها با ضریب جذب آب زیاد لازم است با استفاده از یک لایه نایلونی ( پلی تن یا پلی پروپیلن با ضخامت حداقل ۱۰میکرون) از نفوذ شیره بتن در عایق حرارتی جلوگیری شود
 


کلمات کلیدی مرتبط:
عایق کاری در ساختمان ,pptx ,دانلود,بررسی پاورپوینت عایق کاری در ساختمان,pptx , مطلب مفید , , ,عایقکاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد. به کمک عایق کاری میتوان یک خانه را در زمستان 5 درجه گرمتر و در تابستان 10 درجه خنکتر نگه داشت. به ای,
مقالات مرتبط در این دسته
دانلود بررسی پاورپوینت روش ها و ایمنی تخریب ساختمان
دانلود بررسی آشنایی آسفالت سرد قسمت ۳
دانلود بررسی پاورپوینت آشنایی با آسفالت گرم۱
دانلود بررسی پاورپوینت آشنایی با آسفالت گرم ۲
دانلود بررسی پاورپوینت بتن ریزی در هوای سرد و یخبندان
دانلود بررسی پاورپوینت-بتن گازی و نحوه فرآوری آن
دانلود بررسی پاورپوینت پایپ جکینگ
دانلود بررسی پاورپوینت گچ های افزودنی
دانلود بررسی پاورپوینت آشنایی با چسب های ساختمانی.
دانلود بررسی پاورپوینت زلزله و ساخت و ساز پایدار
دانلود,بررسی پاورپوینت بتن سبک,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت انواع پله و جزییات اجرا,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت انواع آجر کاری,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت انواع دیوار و دیوار چینی,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت بتن خود متراکم,pptx
پاورپوینت بررسی منهول ، کانالهای آدم رو فاضلاب
دانلود بررسی پاورپوینت عایق رطوبتی بام
دانلود بررسی پاورپوینت طراحی میله پرچم
دانلود بررسی پاورپوینت مقاطع فولادی پرشده با بتن(مرکب)
دانلود بررسی پاورپوینت کنیتکس چیست؟


  • ۹۸/۰۳/۱۱
  • safaii safaii

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی